logo-coalitie-erbij

Week tegen Eenzaamheid 2016

Donderdag 22 september t/m zaterdag 1 oktober

Nfactory mocht dit voor jaar 21 adviezen opstellen voor verdieping, verbreding en verduurzaming van de ontmoetingen en contacten bij meer dan 500 locale activiteiten.  Wij wensen alle organisatoren dan ook van harte heel veel succes!

(Martin van de Lustgraaf, Nfactory)

Kom erbij!

Meer dan een miljoen Nederlanders voelt zich sterk eenzaam. Iedereen kan op enig moment in zijn leven met eenzaamheid te maken krijgen. De invloed van eenzaamheid is groot. Zeker als het langdurig aanhoudt, leidt eenzaamheid tot gezondheidsrisico’s, minder meedoen in de samenleving en een gevoel dat welzijn of geluk tekortschiet.

In de Week tegen Eenzaamheid vragen we aandacht voor dit probleem en zeggen we: kom erbij! Want eenzaamheid aanpakken begint met het leggen van contact. Door het hele land zijn er honderden Kom erbij-activiteiten om nieuwe sociale contacten op te doen en bestaande contacten te versterken. Van gezamenlijk eten tot een groepswandeling; van een workshop over omgaan met eenzaamheid tot een cultureel uitstapje.

De Week tegen Eenzaamheid is een initiatief van Coalitie Erbij, hét landelijke samenwerkingsverband tegen eenzaamheid. Organisaties en ondernemende burgers in het hele land maken de Kom erbij-activiteiten mogelijk. Dit is de zevende Week tegen Eenzaamheid. Samen pakken we eenzaamheid aan!

Meer weten? Kijk op samentegeneenzaamheid.nl

week-tegen-eenzaamheid-2016