Natuurlijk, een netwerkcoach!

Website én Community rond een Effectieve Sociale Interventie voor veerkracht en social support

Stappenplan

Twitter
Facebook
LinkedIn

 

In ‘Natuurlijk, een netwerkcoach!’ staat de kunst van trajectbegeleiden centraal. Netwerkcoaching is een uitdagend traject, met een aantal kritische momenten, voor het gemak ingedeeld in tien stappen. De stappen volgen de bekende fasen van coaching van zelfsturend en ervaringsgericht leren.

De coach is alert op het stellen van doelen en zoeken naar kansen om kritische momenten goed door de kunnen komen. De methodiek is opgenomen met het predikaat “Goed Beschreven” in de Databank Effectieve Sociale Interventies van MOVISIE. U kunt de methodiek hier* inzien.

De coachee bepaalt zelf wat beter zou zijn en de vrijwilliger-coach brengt de focus op de sociale omgeving aan. Wie ken je? Wat zou je daarmee kunnen doen? Wie kom je eigenlijk tegen op een gewone of bijzondere dag? Hoe was dat tien jaar geleden?

In de gelijknamige werkmap die wij voor MEZZO ontwikkelden staat het allemaal netjes op een rijtje. Tien stappen, werkbladen, praktijkvoorbeelden.

Niemand hoeft zich aan de volgorde van de tien stappen te houden. Het zijn geen recepten. Het zijn opties, als kralen aan een ketting, of keuzes in een menu.

> terug naar de tegel-mozaïek met alle thema’s

20160915_144355_2

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2021 Natuurlijk, een netwerkcoach!

Thema door Anders Norén